Fredag:


Blowup
TacksamhetJag är tacksam över att jag inte var en av alla miljarder männsikor som väntade på ersättningsbussar till norsborg idag.

Jag är tacksam över att jag fick whisky i julklapp av min lillebror så jag kunde bjuda över en vän på ett glas trots att jag har noll kronor på kontot.

Jag är tacksam över att jag har fina vänner som inspirerar mig och bjuder på öl när jag har noll kronor på kontot.

Jag är tacksam över att jag inte lider av någon form av allvarlig social fobi.

Jag är tacksam över att människor engagerar sig och spelar bra musik på en tisdagskväll.

Jag är tacksam över att ha en karl i huset som kan visa exakt hur man spelar låten jag har i huvet när jag kommer hem efter bara lite nynnande.

På allas våran husguds wikipedias hemsida står det "En vanlig tacksamhetsgest är applåden, så jag skulle vilja applådera livet!
monday mourningSmart att vakna och inse att den andra jag har under helgen lyckats med konststycket att försnilla alla våra likvida medel. Smart att det är istid INNE i lägenheten. Smart att sätta på sig mammas gamla långkalsonger som lägger sig som en knöglig seglarduk under jeansen. Smart att doppa en filt i min vaniljyoghurt.

Konstigt nog blev jag räddad av det som alla andra dör på.
Iofs först tio timmar efter yoghurtincidenten, men bra ändå.  726:an från jobbet åker uppskattningsvis 200 meter på 30 minuter och får radioanrop att Liljeholmsbron får hjärt/lungräddning. Jag har överläggning med mig själv om man skulle kunna gå över årstabron utan att verkligen förfrysa sig. Det går nog fan inte. Damen i fråga tar hur som helst sitt pick och pack och börjar vandra. I början kände jag mig som alla farmödrars mödrar som gick hem från skolan flera kilometer i bitande kyla. Men sen insåg jag att det iaf var plogat.  Det var konstigt att spatsera nästan helt solokvist på årstabron men fridfullt ändå. Man fick ju tid att tänka på livet.


När jag gick där och såg döden i vitögat som bäst kom ju såklart nån jävla asket som var ute och joggade, frivilligt.
Damp
I Fredags blev det festligheter på 99:e våningen. Kilroy och Invisible people/The Tyrants/Support (Seb och hans lakejer hade inte riktigt bestämt vad dom skulle kalla sig) spelade. Dans och öl och sen hem efter ett och öva upp chopsen. Ser fram emot augusti och att börja repa igen.
Chopsen ska sitta!!!


*


LÖRDAG


Det här är jag, hemma hos Jana. Anledning till att jag ser ut som en avkomma från jason schwartsman korsad med något mongolidt är att jag dels har munnen full med Janas sura bilar och dels är lurig.

Vi hade fixat en present till Skog som fyllde 25 år. Han fick en låda festival med förnödenheter han behöver för sommarens äventyr. Sen gick vi hem till Skog, där fanns en fjunig katt som hette Tinkerbell och kladdkaka.

Det var också den trevligaste tågförseningskvällen i hela mitt liv skulle jag tro.
Nu är det söndag och jag lyssnar på söndagsmusik

TV:n är mutad med nått polskt transkonståkningsprogram. Väldigt underligt. Måste byta kanal.

you're cutting diamonds with a rubber knifeEpisk vänskap
Min Vän SeaOwl

Jag är stolt över att ha en vän som duBilden är tagen av Petite Babuschk

Inspiration

Fick en bild i huvudet idag på jobbet när jag lyssnade på en låt. Jag verkar bara rita djur nuförtiden. Jag måste nog umgås mer med djur.
Helgen v. 6I Lördags var jag med Almen på möbelmässan. FYfan va mycket grejer. Det roligaste var nästan att kolla på designskolornas montrar, det var mest nytänk. Det tråkigaste var lamporna. Det godaste var blåbärspajen och det mest otippade var att springa på Måns där. Det fanns så mycket smarta och häftiga grejer. Både Almen och jag blev kära i Ambient lounge sacko-säcks fåtöljer. Ville också ta med mig både uggletapet och fiskfjällstyg hem. En del av mässan var liten avdelning för konsthantverk. Där kunde man köpa salt- och pepparkar i form av en fågel och ett moln som Daniel Jo hade gjort i keramik. Ångrar att jag inte gjordett...

Sen blev det kväll. Debban Medis och lyssna på The Field med Tilda, Love och Erik. Korven och Nettan kom dit och Seb sprang jag på också. Ingen bild på det för sladdhelvetet till telefonen är på semester på bahamas.

10 13 17 26 38 48


Carey Mulligan
För en vecka sen såg jag An Education. Jag och Sara skulle egentligen se Precious. En kvart innan den börjar tycker vi att den verkar lite väl otäck och bestämmer att det inte är sunt att sitta och må dåligt en fredagskväll. Vi får byta biljetterna mot An Education. Bäst Kostym. Fast som jag sa till min käre vän Fredrik: Den hade vart tiotusen gånger bättre om Mr Big hade spelat den manliga huvudrollen.

och Carey Mulligan var söt söt söt!

och begåvad!I've seen the needle and the damage done A little part of it in everyone But every junkie's like a settin' sun.Snart är det vår. Inom överskådlig framtid kommer vi vakna av att det är för ljust och för varmt för att sova vidare. Första dagen det är omöjligt att ha vinterskor. Första steget på sopad asfalt. Nya sneakers. Eller gamla converse som är så mjuka att det bara känns som man har en sula under foten.
Jag brukar bli som ett barn som måste få springa lite för att se hur det känns.
Den här våren kommer bli världens bästa.En ljum aprilkväll med lite öl, lite drömmar, lite södermälarstrand och massor av congas och bongotrummor,
för två år sen.


The Rethink Scholarship


rethinkscholarship.com

 

 

 

 


Yasuragi
Eftersom jag har världens bästa mamma har hon och jag tillbringat helgen på Yasuragi
Efter ankomst och omsvidning till Yukata inleddes vistelsen med ett glas champagne framför panoramafönstren i sakebaren. Efter lite fnitter och skvaller begav vi oss till baden. Jag rekommenderar alla som läser att åka hit, det är oerhört rogivande att bada på japansk vis och hela omgivningen inger lugn och energi. De varma källorna utomhus är särskilt härliga på vintern när det ligger ett tjockt snötäcke runt omkring.
Till middag valde vi:

rökt bläckfisksallad & misosoppa med champagne

Sushi moriawase 4 bitar

Ångkokt gös med sötpotatispuré och nån jättegod sås som jag inte minns namnet på.
Med ris då.

Citronparfait och comquats- och tamarillokompott med nougatini*


Nästa dag satt vi länge och njöt av deras underbara frukostbuffé för att sedan bada och basta och skämma bort oss lite mer innan det var dags för hemfärd.

mmmmm  :-)

Vi hittade också på lite bus och hyss men det är vår hemlis hihihihi


muu
Den här stackars kon som jag ritade idag skulle ju bli lite gladare om den fick lite bättre förutsättningar i livet.
Den behöver en scanner. Om någon har bra tips på märke/modell så säg till.POLAROID 2010

Att Polaroid slutade tillverka analog film för att tag sen har väl ingen missat.
Att en grupp människor som startar "The Impossible Project" har köpt upp maskinerna och rättigheterna kanske alla däremot inte vet om. Man kan nuförtiden köpa nytillverkad polaroidfilm från exponera i malmö HÄR!

RSS 2.0