Kvinnofettsdagen


Besvikelsen över internationella kvinnodagens uttryck får dämpas med semlor. Varför tycks folk tro att den här dagen handlar om att män ska ge kvinnor blommor? Tänker dom typ: Ah justde hon är kvinna, stackars henne då kan hon behöva uppmuntras idag? Eller tänker dom: Vad ska vi göra idag? nått för kvinnor... vad är dom bra på då? snittblommor? krukväxter?
Moderaterna twittrade tydligen "Grattis" till alla kvinnor. Grattis till vadå? Grattis till att vi har köpt oss en egen dag för all mindre lön vi har fått? eller menar dom Grattis till att vi fortfarande har rösträtt? När man kommer till slussen är det fullt av röda flaggor och folk gör sig redo för något slags tåg.
Internationella Kvinnodagen instiftades förvisso av en socialistisk organisation, men det var för fan över 100 år sen. 1910! Kvinnofrågan borde inte drivas av vissa utan av alla. Man kan ju vara stolt och nöjd över att så mycket har förändrats i vissa delar av världen men jag tycker inte man ska vara nöjd med det.

Framförallt skulle jag vilja att alla brudar blir bättre på att uppmuntra varann. Oavsett om man vill eller inte vill någonstans borde alla stå upp för rätten att vilja och göra det!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0